ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΚΤΗΜΑΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

6 Νοεμβρίου 2015


ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ

(εν όψει της λήξης της προθεσμίας της κτηματογράφησης)

Εν όψει της λήξης της προθεσμίας υποβολής δηλώσεων κτηματογράφησης στους Δήμους : Σερρών , Ηράκλειας και Σιντικής και προς αποφυγή άσκοπων ενεργειών , σας επισημαίνουμε τα κάτωθι , τα οποία μας γνωστοποιήθηκαν από τη Νομική Υπηρεσία του Εθνικού Κτηματολογίου και τους αναδόχους :
1. τα κληρονομικά δικαιώματα , που δηλώνονται με πιστοποιητικά (ληξιαρχική πράξη θανάτου και πλησιεστέρων συγγενών) , χωρίς δηλαδή την αποδοχή κληρονομίας , μπορούν να δηλωθούν οποτεδήποτε (δηλαδή και μετά τη λήξη της προθεσμίας της 11/11/2015) και θεωρούνται εμπρόθεσμα . Η αποδοχή , που έγινε είτε πριν είτε μετά της λήξη της προθεσμίας , θεωρείται και αυτή εμπρόθεσμη , εφόσον δηλωθεί μέσα σε ένα μήνα από την μεταγραφή της .
2. δεν χρειάζεται να λάβουμε πρωτόκολλα εμπρόθεσμης παραλαβής από τα γραφεία κτηματογράφησης , για τα δικαιώματα που θα αποκτηθούν μετά την 11/11/2015 . Έτσι τα δικαιώματα που θα αποκτηθούν με αποδοχή κληρονομίας , πρακτικό συμβιβασμού , επικύρωση ανώμαλης δικαιοπραξίας και αναγνωριστικές αγωγές ή και συμβόλαιο , μετά την 11/11/2015 , θεωρούνται νέα δικαιώματα και θα δηλωθούν κανονικά στα γραφεία κτηματογράφησης , ως εμπρόθεσμα .
3. επίσης σας πληροφορούμε ότι τα γραφεία της Δνσης Γεωργίας της Π.Ε. Σερρών (τέρμα Ομονοίας) για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας και εν όψει της λήξης της προθεσμίας κτηματογράφησης , θα είναι ανοικτά κανονικά από τις 07:00 μέχρι τις 15:00 , τη Δευτέρα , Τρίτη και Τετάρτη (09,10,και11/11/2015) .

Εκ του Δ.Σ.