ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΣΕΡΡΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΧΗ

9 Ιανουαρίου 2016


ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών, που συνεδρίασε εκτάκτως την 09.01.2016, αποφάσισε τα εξής:
1. να επικυρώσει την από 09.01.2016 απόφαση της Συντονιστικής Επιτροπής των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.
2. να καλέσει τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών σε αποχή από τα καθήκοντά τους από την Τρίτη 12.01.2016 μέχρι και την Παρασκευή 15.01.2016, οπότε και θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση του Συλλόγου.
3. να διατυπώσει την έντονη αντίδραση των μελών του Συλλόγου μας σχετικά με το σχέδιο νόμου για το ασφαλιστικό, του οποίου ζητά την άμεση απόσυρση. Το σχέδιο νόμου, όπως παρουσιάστηκε, επιχειρεί την εξόντωση του μικρού και μεσαίου δικηγόρου και επαγγελματία και οδηγεί σε βίαιη απομάκρυνση από το επάγγελμα μας χιλιάδες συναδέλφους, καθώς κανένας δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά με τις ασφαλιστικές εισφορές, που προτείνονται.
4. να απαιτήσει από τους βουλευτές του νομού μας να αντιληφθούν την κατάσταση που δημιουργείται και λάβουν δημόσια θέση για τις διατάξεις του ασφαλιστικού, που αφορούν τους ελεύθερους επαγγελματίες. Ειδικά για τους συναδέλφους βουλευτές, η ψήφιση του συγκεκριμένου νομοθετήματος, θα αποτελέσει λόγο διαγραφής τους από το Σύλλογο μας.
5. να προσκαλέσει όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες του νομού μας σε κοινή συστράτευση στον αγώνα κατά των παράλογων διατάξεων του ασφαλιστικού νομοσχεδίου, στον οποίο αγώνα τιθέμεθα επικεφαλής.
6. να ζητήσει από την Κυβέρνηση επιπλέον: α) την άμεση αναστολή των διατάξεων του νέου Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας τουλάχιστον για ένα εξάμηνο, μέχρι την επαναδιαπραγμάτευση των βασικών διατάξεων του, για τις οποίες αντέδρασε σύσσωμος ο νομικός κόσμος και β) την επαναφορά στο παλαιό καθεστώς αμοιβών των δικαστικών επιμελητών, διότι με τις υπέρογκες αμοιβές που καθιερώθηκαν από την 01.01.2016, είναι αδύνατη η πρόσβαση του πολίτη στα Δικαστήρια.

Σέρρες , 09.01.2016

Ο Πρόεδρος                                            Ο Γενικός Γραμματέας

Παναγιώτης Γ. Καρίπογλου                       Αλέξανδρος Κ. Παρασκευϊώτης