ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Π.Ε. ΣΕΡΡΩΝ

2 Φεβρουαρίου 2016


Σέρρες , 27.01.2016

 

ΨΗΦΙΣΜΑ

Οι πρόεδροι των επιστημονικών φορέων της Π.Ε. Σερρών , συγκεντρωθήκαμε στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Σερρών , την Τετάρτη 27.01.2015 και συνυπογράψαμε το παρακάτω ψήφισμα :

Σύσσωμο το σώμα των ελεύθερων επαγγελματιών απορρίπτει κατά τρόπο απόλυτο και κατηγορηματικό το κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό σύστημα.

Αντιτιθέμεθα με τη συνολική λογική του σχεδίου, το οποίο οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην οικονομική και επαγγελματική εξόντωση της συντριπτικής πλειονότητας των ελεύθερων επαγγελματιών.

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες αδυνατούμε να ανταποκριθούμε στις σημερινές, ήδη βεβαρημένες ασφαλιστικές εισφορές. Η σκοπούμενη νέα επιβάρυνση μας, σε συνδυασμό με τις υπέρογκες φορολογικές υποχρεώσεις (φορολόγηση από το πρώτο ευρώ, αύξηση προκαταβολής φόρου, τέλος επιτηδεύματος, εισφορά αλληλεγγύης κ.λπ.), συνιστά εν τοις πράγμασιν δήμευση του εισοδήματος μας.

Η εισφοροδοτική επιδρομή, που επιχειρείται ,  θα οδηγήσει σε μαζική βίαιη έξοδο από τα επαγγέλματα μας, καθιστά δε παντελώς επισφαλή την ήδη κλονισμένη εισπραξιμότητα των ασφαλιστικών εισφορών.

Κατόπιν αυτών,

ΚΑΛΟΥΜΕ την Κυβέρνηση να αποσύρει άμεσα το προσχέδιο, και να συζητήσει καλόπιστα, στο πλαίσιο τεκμηριωμένων προτάσεων, το ασφαλιστικό από μηδενική βάση

και ομόφωνα ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ  ότι :

– Συμμετέχουμε ενεργά στις κινητοποιήσεις και είμαστε σε κοινή κατεύθυνση για την κλιμάκωση των δράσεων μας το επόμενο διάστημα.

– Ενισχύουμε τις κινητοποιήσεις των επί μέρους επιστημονικών φορέων, αγροτών και άλλων επαγγελματιών και ζητούμε να έρθει πρόταση με ποσοτικά στοιχεία και αναλογιστική μελέτη, για ένα ασφαλιστικό σύστημα βιώσιμο, με προοπτική, κοινωνικά δίκαιο και δυνατότητα καταβολής των ασφαλιστικών εισφορών.

– Συμμετέχουμε δυναμικά στη Γενική Απεργία που έχουν προκηρύξει η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ την Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016 και καλούμε τα μέλη μας και όλη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στην παραπάνω κινητοποίηση.

Οι Πρόεδροι

  1. Δικηγορικού Συλλόγου Σερρών
  2. Ιατρικού Συλλόγου Σερρών
  3. Ν.Ε.  .Τ.Ε.Ε. Σερρών
  4. Οδοντιατρικού Συλλόγου Σερρών
  5. Φαρμακευτικού Συλλόγου Σερρών